06 Aralık 2022

Hastanemiz KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ses Kısıklığı ve Yutma Güçlüğü Uzmanı Doç. Dr. Necati Enver'in ''Ses Tellerine Botoks, Dolgu Niçin Yapılır'' konulu Sağlık ve Yaşam Dergisi Gazeteci Nilay Akgün'ün Aralık sayısı haberi.

''SES TELLERİNE BOTOKS, DOLGU NİÇİN YAPILIR?''
Doğuştan ses teli kapanamayan, ameliyat (guatr, akciğer kanseri operasyonu gibi) sırasında o bölgede çalışırken  ses tell siniri zarar görürse ses teli felci oluşur. Bu durumda ses tellerinde açma -kapama oluşmaz, hareket tek taraflı olur.Kapanmadığı durumlarda dudağa uygulandığı gibi ses tellerine de dolgu yapılarak kapanması Sağlanır.

ses_teli_botoks.jpeg