Hastanemiz Prof. Dr. Işıl Barlan Konferans Salonu’nda bugün Hasta Okulu kapsamında “PKU Okulu” eğitim semineri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Çocuk Metabolizma BD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Hişmi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.
27 Aralık 2022

Seminerde Çocuk Metabolizma  BD Uzm. Dr. Emel Yılmaz gümüş fenilketonüri tanı tedavi ve takibini anlatırken, Uzm. Diyetisyen Damla Kocamaz fenilketonüride beslenme ile ilgili güncel bilgileri paylaştı.
Hasta ve hasta yakınlarının interaktif katıldığı programda, yenidoğan tarama hemşiresi, Fatıma Efe tarafından kuru kan kağıdına uygulamalı olarak kan alımı gösterildi. Ecem Şencan (Nutri Şef) tarafından düzenlenen düşük proteinli ekmek, düşük proteinli yoğurt, düşük proteinli milkshake atölyesi annelerin yoğun ilgisini topladı. Ayrıca gönüllü olarak çocuklarımızla eğlenceli vakit geçiren Theodora Vakfı Sevgi Doktorlarına katılım sağlayan anne baba ve çocuklarımıza teşekkür ederiz.

• PKU_Okulu_.jpeg
  • PKU_Okulu_2.jpeg