“SMA'da erken teşhis tedaviyi kolaylaştırıyor” Hastanemiz 5 yıla aşkın bir süredir SMA tedavisinin yapıldığı bir merkez.
13 Eylül 2022

“SMA'da erken teşhis tedaviyi kolaylaştırıyor”  Hastanemiz 5 yıla aşkın bir süredir SMA tedavisinin yapıldığı bir merkez. Ayrıca dünyada ilk kez, daha önce iki bebeğini SMA'dan kaybetmiş bir ailenin, anne karnında SMA tanısı konan 3. bebeğine 7 saatlik iken hastanemizde tedavisi başlandı. Bu bebek şu anda 14 aylık ve sağlıklı. Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Hakan Gündüz, Pediatrik Nöroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilşad Türkdoğan, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay Ünver, NTV muhabiri Melike Şahin’e konu hakkında açıklamalarda bulundular. Yeni doğan bebeklerde topuktan kan alınıyor ve yaklaşık 2 gün içerisinde ilk sonuçlar çıkıyor ve sonrasında ilaç başvurusu yapılarak belden iğne ile uygulanıyor. Yükleme dozlarından sonra 2-4 ayda bir tekrarlanan dozlar şeklinde yapılıyor. Yeni Doğan Tarama Programlarıyla” hastalık aktive olmadan hastalık tespit edilmiş olacak.