Anadolu Yakası İlk Çocuk izlem Merkezi Açılışı
27 Ocak 2022

TC Sağlık Bakanlığı ve TOGEMDER işbirliği ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, TOGEMDER bağışçılarının destekleriyle 'Anadolu Yakasının İlk Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM)' Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleriyle açıldı.

TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Gülbaran'ın hoşgeldiniz konuşmalarını yaptığı törende Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmete sunulan Anadolu Yakasının İlk ve Modern Çocuk İzlem Merkezi, TOGEMDER'e bağış yapan hayırseverler tarafından yapıldı.

Açılış töreninin ardından açılışı gerçekleştiren heyet ve hayırseverler Anadolu Yakasının İlk Çocuk İzlem Merkezi'ni gezerek Merkez hakkında bilgi aldı.

Çocuk İzlem Merkezlerinin temel amacı; çocuk istismarının önlenmesi ve istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi amacıyla, öncelikli olarak cinsel istismara uğramış çocukların ikincil örselenmesini asgariye indirmek, adli ve tıbbi işlemlerin bu alanda eğitimli kişilerden oluşan bir merkezde ve tek seferde gerçekleştirilmesini temin etmektir.

ÇİM'ler, hastanelerde veya sağlık birimlerinde, Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile kurulmakta olup 31 farklı ilde 35 ÇİM bulunmaktadır.

• cim11.JPG
  • cim9.JPG