KAMUOYUNA DUYURULUR

İSTANBUL VALİLİĞİ

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Bugün sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında hastanemizde COVID-19 test kuyruğunda yaşanıldığı belirtilen bazı görüntü ve haberler yer almıştır.

Bahse konu hasta 17/11/2020 tarih saat 11:26 da Acil servisimize başvurmuştur. Kaçak alkol, madde kullanım öyküsü olan psikolojik ve somatik rahatsızlıkları nedeniyle Acil Servise başvuran hasta, değerlendirme esnasında Acil Servisimizi izinsiz terk etmiş ve Acil Servis dışında ayrı bir alanda yer alan COVID-19 test alanı yakınında psikolojik rahatsızlığından kaynaklanan eylemi gerçekleştirmiştir. Yaşanılan olay COVID-19 test sırası ile ilgisi olmayan anlık bir olaydır. Sağlık ekibimiz, kolluk kuvvetleri ve güvenlik birimimizce hastanemiz içerisine alınan hastanın hastanemizdeki tedavisi devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.